Mit érdemes tudni a szélvédő fóliáról?

Mi az a ClearPlex ® láthatatlan szélvédő fólia?

ClearPlex ® szélvédő fólia egy újonnan szabadalmaztatott víztiszta, átlátszó film, mely a szélvédő külső felületére kerül telepítésre és a szélvédő károk megelőzésére szolgál. ClearPlex ® gyakorlatilag láthatatlan, optikai tisztasága mellett   99% UV védelemmel is rendelkezik.

Miért van szükségük az ügyfeleknek a ClearPlex ® kavicsvédő fóliára?

A ClearPlex® fólia három fő előnnyel rendelkezik:

  • Ütésálló a normál közúti veszélyekkel szemben
  • min. 99%-os UV védelem, mely megakadályozza a gépjármű belsejébe bejutó UV sugárzást, és ezáltal  meghosszabbítja a belső kárpitok élettartamát.

Mennyibe kerül a szélvédő fóliázás?

Szélvédő méretétől és kivitelezés bonyolultságtól függően egy személyautó esetén

50 000- 90 0000.-Ft+ÁFA a teljes költség.

Az ár tájékoztató jellegű és minden esetben egyedileg készítünk árajánlatot.

Egy HEAD-UP DISPLAY-es szélvédő cseréje minimum 500 000.-Ft. A fóliázás költsége ebben az esetben megegyezik pl. a 10%-os CASCO önrésszel.

A ClearPlex ® szélvédő fólia zavarja a vezető kilátását a gépjárműből?

Nem, a  ClearPlex® kavicsvédő fólia optikailag tiszta és az élettartama alatt garantáltan nem hólyagosodik fel, nem válik le, nem repedezik, vagy buborékosodik. Amennyiben megfelelően van telepítve, a  ClearPlex® szélvédő fólia gyakorlatilag láthatatlan. A TÜV laboratóriuma az NKH megbízásából szabvány alapján megvizsgálta a Clearplex fólia átláthatóságát, és az optikai torzítását is. A szigorú vizsgálatok alapján kaptuk meg az engedélyt az NKH intézetétől.

100 ügyfélből egy állítja, hogy torzít fólia. Minden első szélvédő torzít valamennyit fólia nélkül is, mivel ívelt. Ez normális jelenség.

A Clearplex szigorú TÜV tesztsorozaton eset át, és a mérések eredménye alapján szabványon belüli a fénytorzítás értéke.

A ClearPlex ® szélvédő fólia karcálló?

Igen. A karcálló, kemény bevonattal felületkezelt fólia nagyjából ugyanazokkal a karcálló tulajdonságokkal rendelkezik mint az üveg és védelmet nyújt a normál kopás ellen is – beleértve az ablaktörlő használatát. Természetesen nem örök életű, mint ahogyan pl. a gumiabroncs sem az.

Az élettartam nagyban függ a felhasználás körülményeitől.

A Clearplex szélvédőfólia rendelkezik Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével Magyarországon!

A ClearPlex® szélvédőfólia mennyire erősen tapad a telepített szélvédő felületére?

A fólia ragasztója elég erős ahhoz, hogy a nagy teljesítményű autómosó által okozott behatások következtében sem válik le a szélvédő felületéről.

Kamionos flották, Busztársaságok, versenyautók, és számtalan magánügyfél élvezi a Clearplex szélvédőfólia védelmét.

A ClearPlex® szélvédő fólia örökéletű?

A ClearPlex® szélvédőfólia nem örök életű. A Fólia feledata megvédeni a szélvédőt a mostoha körülményektől, külső behatásoktól, melyek gyakran megrongálják a hagyományos szélvédőket. Mivel a ClearPlex® szélvédő fólia egy filmréteg, időnként el kell távolítani, és helyére sértetlen új védelem kell, hogy kerüljön.  A Fólia cseréje függ a használat mértékétől, körülményeitől ahogyan a kilométerek gyűlnek gépkocsijában.

Hogyan kell a ClearPlex® fóliát eltávolítani vagy kicserélni?

A ClearPlex® egy egyedi ragasztót használ, hogy a fólia erősen tapadjon a szélvédőre, de ugyanakkor ez a ragasztó eltávolítható is legyen. Amennyiben a szélvédővédő fóliát el kell távolítani valamilyen oknál fogva, ehhez szükséges egy éles eszköz (rozsdamentes penge), amivel el kell emelni a fólia egyik sarkát a szélvédőtől. Ezután húzza a fóliát egyforma erővel és a kavicsvédő fólia lejön a szélvédőről. Amennyiben ragasztó marad a szélvédőn, az eltávolítható egyszerű szappanos vízzel. Az új ClearPlex® fóliát ezután kell telepíteni a tiszta szélvédőre szakember segítségével. Javasoljuk, hogy az eltávolítást is bízza szaktelepítőre.

Mennyi garanciát ad a ClearPlex® a termékére?

A ClearPlex® Corporation egyéves, illetve 20.000 kilométer garanciát vállal minden ClearPlex® termékre. A garancia részletei megtalálhatók a garancialevélen.

Természetesen a garancia nem egyenlő az élettartammal. Például az egyik kamion esetében az ügyfél 320 000 km után kérte a fólia cseréjét.

Személyautók esetén a várható élettartam a használat körülményeitől függően 40 000-80 000 km közé esik átlagosan.

Bárki felteheti a ClearPlex® fóliát a szélvédőre?

Nem, csak oklevéllel rendelkező szakember telepítheti fel. Ellenkező esetben a gépjármű nem kerülhet forgalomba. A fólia a Nemzeti Közlekedési Hatóság által engedélyezett termék és csak megfelelően képzett, okleveles szakember hozhatja forgalomba és telepítheti a megfelelő engedéllyel.

Megvehetem csak a ClearPlex® szélvédő fóliát telepítés nélkül?

Megveheti, de mint az előző pontban olvasható azt a gépjárművén nem helyezheti el, és a forgalomban nem használhatja. Más egyéb üvegfelületekre (nem közúti gépjármű esetén) természetesen használhatja a védőfóliát.

Esős időben is elvihetem az elkészült autót?

Amennyiben az időjárás előrejelzés esős időt prognosztizál, abban az esetben csak saját felelősségre adjuk ki az autót, ugyanis vizes technológiával telepítjük a szélvédő fóliát és nagy a visszaázás veszélye. Esős és havas időben javasoljuk, hogy a kivitelezést követő napon vegye át az autóját, hogy egy éjszakán át tudjon száradni a ragasztó.

Hogyan ápolhatom a fóliát a hosszabb élettartam érdekében?

Használjon ClearX HD ápoló szert.

A ClearX HD szer használata megnöveli a fólia élettartamát, vízlepergető képességét és a szennyeződések is nehezebben tapadnak meg a fólia felületén.

A szer pontos használatáról a fóliás átadásakor átadunk Önnek egy részletes ismertetőt.