Szélvédőfólia – oltalom a szélvédőnek

A mindennapok közlekedése során számos kockázattal kell szembenéznünk – nekünk és gépkocsinknak. Különösen igaz ez autónk fokozottan veszélyeztetett részére, a szélvédőre. Most azonban itt a lehetőség, hogy megóvja járműve üvegét egy innovatív megoldással: a ClearPlex® láthatatlan szélvédőfóliával.

A ClearPlex® kavicsfólia (link a kavicsfólia aloldalra!!!) az első és egyetlen víztiszta szélvédőfólia. A szabadalmaztatott fejlesztés csökkenti az általános közlekedési hatások okozta sérüléseket, veszélyeket: jelentősen mérsékli a kődarabok becsapódása, a kavicsok felverődése által keletkező ütődéseket, benyomódásokat – megőrizve az üveg eredeti állapotát.

A ClearPlex® szélvédő fólia egyedülálló, forradalmi szemléletet képvisel a szélvédő-technológiák területén.

A fólia nem válik le, nem hólyagosodik, nem repedezik, nem sárgul meg, és valóban észrevehetetlen réteget képez – mindezt a termék garanciális időtartamára szóló tanúsítvány igazolja.

Hő-védelem és az UV-sugárzás csökkentése

A fent említett előnyei mellett a ClearPlex® szélvédő fólia mérsékli a beáramló hőt, s oltalmat biztosít a káros UV-sugarakkal szemben – így megnöveli autója kárpitjának élettartamát.

Termikus technológia – tökéletes illeszkedés minden formára

A fóliát melegítéssel helyezik fel az üvegre, hogy a felületre maradéktalanul rásimuló réteget képezzen, s 100%-os átláthatóságot biztosítson. Szélvédőtípustól függően, a ClearPlex® szélvédő fólia applikálása – hivatalos telepítő által végezve – maximum 1 órát vesz igénybe.

A fénykép jobb oldalán fóliázatlan szélvédő látható, egy 80 km/óra sebességgel érkező kődarab becsapódását követően. A bal oldali fotó ugyanezen hatást mutatja, ClearPlex® fóliával ellátott szélvédő esetében. A felvételen jól látható, hogy a kő mindössze egy kis bemélyedést okoz a felületen, nem töri át, vagy repeszti be az üveget – a szélvédő megőrzi eredeti, sértetlen állapotát.

Védelem törés és repedés ellen

A ClearPlex® szélvédőfólia védelmet nyújt az utak valamennyi jól ismert veszélyével szemben. A különböző eredetű becsapódások, melyek a fóliázatlan üveget bezúzzák, tehetetlenek a ClearPlex® szélvédő fólia megoldásával szemben: csupán tűszúrásnyi nyomot hagynak a fólián, miközben maga a szélvédő sértetlen marad. A ClearPlex® szélvédőfólia ütésálló, sőt ellenáll a mindennapok szokásos használata – például az ablaktörlő – által okozott igénybevételnek.

Garantált előnyök

A ClearPlex® szélvédőfólia – rendeltetésszerű telepítés mellett – garantáltan nem válik le, nem hólyagosodik, nem repedezik, nem sárgul meg, és teljesen észrevehetetlen réteget képez a felületen. Mi több, a ClearPlex® szélvédőfóliával ellátott szélvédő hatékonyabban szembeszáll az esővel, a hóval és egyéb természeti elemekkel, így magasabb fokú látási viszonyokat biztosít Önnek.

A fólia 20.000 kilométer megtételére szóló jótállással rendelkezik.

Előnyök, amelyekkel szembesülhet ClearPlex® szélvédőfólia használatakor nehézgépjárműveken

 • A közúti közlekedés folyamán számos olyan eset fordulhat elő, hogy egy másik gépjármű által felvert, illetve szél által fújt tárgyak becsapódva szélvédőnkbe megrepesztik, betörik azt. Aminek következtében :
  • a becsapódás hanghatása megzavarhatja Önt a gépjárműve vezetésében
  • korlátozódhat a kilátása a gépjárműből
 • Kényszerű leállások megelőzése szélvédő javítás, csere miatt

Amennyiben Ön szervizbe kényszerül, mert szélvédője berepedt vagy betört, ez időkiesést és szállítási idő növekedést jelent, mind a közúti árú fuvarozás, mind pedig a személyszállítás esetében.

Az alábbi költségei keletkezhetnek :

 • a csereszélvédő költsége
 • a sürgős közúti segély költsége
 • kötbér vagy késedelmes szállítás költsége
 • a késedelem miatt elvesztett ügyfél miatt keletkezett költségek
 • Csökkentse, vagy előzze meg ezeket a felesleges plusz költségeket flottája üzemeltetése esetén.
 • Gépjárműve élettartama alatt kalkulálni lehet a szélvédő károk által okozott pluszköltségekkel.